Kırmızı et presi
Malzemeler
- Pirinç hazırlamak için:
Basmati Pirinç: Bardak (suya batırılmış)
Bitkisel yağ: 1 yemek kaşığı
Soğan: 1 tane (ince doğranmış)
Tuz: Yarım çay kaşığı
Safran: 1 çay kaşığı
Su: Bardak
Et suyu: bardak
- Kuzu: 500 gram (doğranmış)
- Bitkisel yağ: 1 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane (ince doğranmış)
- Sarımsak: 2 karanfil (püresi)
- Su: Bardak
- Gar kağıdı: 2 sayfa
- Domates sosu: 1/2 su bardağı
- Carda: yarım çay kaşığı
- Kimyon: yarım çay kaşığı
- Tarçın: yarım çay kaşığı
- Zerdeçal: yarım çay kaşığı
- Karabiber: Tatmak için
- Tuz: Tatmak için
Nasıl hazırlanır
Büyük bir tencerede orta ateşte yağı ısıtın ve soğan ve sarımsakları pişirin.
Fesleğen, tarçın ve defne yaprağını ekleyin ve ardından kimyon, tarçın, zerdeçal, tuz ve karabiber ile pişirin.
Et parçalarını tencereye koyun ve karıştırın, sonra suyu ve ardından domates sosunu dökün.
Birleşene kadar karıştırın, et pişene kadar örtün ve pişirin.
Pirinç hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve soğanları solana kadar kızartın.
Post a Comment
0 Comments