Malzemeler

- Pirinç hazırlamak için:

Basmati Pirinç: Bardak (suya batırılmış)

Bitkisel yağ: 1 yemek kaşığı

Soğan: 1 tane (ince doğranmış)

Tuz: Yarım çay kaşığı

Safran: 1 çay kaşığı

Su: Bardak

Et suyu: bardak

- Kuzu: 500 gram (doğranmış)

- Bitkisel yağ: 1 yemek kaşığı

- Soğan: 1 tane (ince doğranmış)

- Sarımsak: 2 karanfil (püresi)

- Su: Bardak

- Gar kağıdı: 2 sayfa

- Domates sosu: 1/2 su bardağı

- Carda: yarım çay kaşığı

- Kimyon: yarım çay kaşığı

- Tarçın: yarım çay kaşığı

- Zerdeçal: yarım çay kaşığı

- Karabiber: Tatmak için

- Tuz: Tatmak için

Nasıl hazırlanır

Büyük bir tencerede orta ateşte yağı ısıtın ve soğan ve sarımsakları pişirin.

Fesleğen, tarçın ve defne yaprağını ekleyin ve ardından kimyon, tarçın, zerdeçal, tuz ve karabiber ile pişirin.

Et parçalarını tencereye koyun ve karıştırın, sonra suyu ve ardından domates sosunu dökün.

Birleşene kadar karıştırın, et pişene kadar örtün ve pişirin.

Pirinç hazırlamak için: Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve soğanları solana kadar kızartın.

Pirinci boşaltın ve soğanların üzerine yerleştirin ve üst üste gelene kadar karıştırın.
Su ve et suyu dökün ve safran ekleyin.
Pirinç pişene kadar kaynatın, azaltın ve 10 dakika bekletin.
Pirinci bir servis kabına dökün ve et parçalarıyla doldurun.
Servis yapmadan önce doğranmış maydanozla süsleyin.