Doldurulmuş üzüm yaprakları
Malzemeler
- Domates: 2 tablet (taze ve doğranmış)
- Maydanoz: 1/2 bardak (ince doğranmış)
- Nane: 1/2 bardak (taze ve ince doğranmış)
- Pirinç: Kupa
- Tuz: Tatmak için
- Baharatlar: Tatmak için
- Soğan: 1 tane (küçük ve doğranmış)
- Üzüm yaprakları: 250 gram (haşlanmış)
- Tavuk suyu: 2 su bardağı
- Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Limon: 1 tane
Nasıl hazırlanır
Orta boy bir kapta domates, soğan, maydanoz, nane, pirinç, baharat, zeytinyağı karıştırın ve iyice karıştırın.
Üzüm yaprağını kaba tarafa yayın ve bir çay kaşığı pirinç karışımı miktarını yerleştirin ve kağıdı sarın.
Doldurulmuş parmakları tencereye istifleyin, tencerenin yarısını doldurduktan sonra bir tutam limon ve bir kaşık dolusu yağ serpin, ardından üzüm yapraklarını parlak tutmak için tamamlandıktan sonra limonun geri kalanını serpin.
Doldurulmuş tavuk suyunu örtün, su azalana kadar yüksek ateşe koyun ve daha sonra tam olgunluğa kadar düşük ateşe aktarın.
Sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments