Malzemeler

- Yoğurt: Kutu

- Şeker: 1 su bardağı

- Bitkisel yağ: 1 su bardağı

- Yumurta: 4 tane

- Kabartma tozu: 2 çay kaşığı

- Tarçın: 1/2 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Kakao tozu: 2 yemek kaşığı

- Kuru kayısı: 4 tane

- Kuru üzüm: 1/4 bardak

- Badem: 5 tane

- Tarih: 3 tane

Un: 3 su bardağı

- Vanilya: yarım çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

Elektrikli karıştırıcı sürahisini kullanın ve aşağıdaki malzemeleri yerleştirin: şeker, yumurta, vanilya, bitkisel yağ, yoğurt, öğütülmüş tarçın ve kakao tozu ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.

Önceki karışıma bir blender sürahisi, kayısı, hurma, kuru üzüm, badem, un, kabartma tozu ekleyin ve malzemeler homojenize edilene kadar tekrar karıştırın.

Karışımı yağlı kek kalıbına ve un atölyesine dökün.

Pastayı fırında 40-45 dakika veya olgunlaşana kadar pişirin.

Pastayı sanattan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın, ardından bir servis kabında karıştırın, oda sıcaklığında soğuk kesin ve servis yapın.