Malzemeler

Karaciğer: 500 gram

- Sarımsak: 5 karanfil

- Tuz: 1 çay kaşığı

- Karabiber: 1 çay kaşığı

- Kimyon: 1 çay kaşığı

- Sirke: 1/4 bardak

- Buğday: 2 bardak

Yağ: 4 su bardağı (kızartma için)

- Fransız ekmeği: 5 somun (yarık)

- Tahin: 1 bardak

Nasıl hazırlanır

Karaciğeri ince dilimler halinde kesin ve orta boy bir kaseye koyun.

Sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.

Üst üste binene kadar karıştırın ve 30 dakika boyunca bir kenara koyun.

Kepek küçük bir kaba koyun ve karaciğer dilimlerini her tarafa sarılana kadar daldırın ve ardından yaklaşık 5 dakika rahat olması için bırakın.

Yağı bir tencerede ısının üzerinde ısıtın ve karaciğer dilimlerini gruplar halinde ızgara yapın.

Dilimleri kızarana kadar yaklaşık 3 dakika yağda bırakın.

Karaciğeri ocaktan alın ve fazla yağ içmek için kağıt peçetelerin üzerine yerleştirin.

Her somun ekmeğe bir kaşık un koyun, ızgara karaciğer parçalarını ekleyin ve ekmeği kapatın.