Malzemeler

- Sarımsak: 2 yemek kaşığı (püresi)

- Zeytinyağı: 3 yemek kaşığı

- Karnabahar: Baş (büyük boy ve orta boy çiçek bölümü)

- Parmesan peyniri: 1/4 su bardağı (rendelenmiş)

- Tuz: 1 çay kaşığı

- Karabiber: 1/4 çay kaşığı

- Maydanoz: 1 çorba kaşığı (doğranmış)

Nasıl hazırlanır

Fırını 450°C'de ısıtın.

Fırın kabını biraz zeytinyağı ile yağlayın.

Bir kapta, malzemeler pürüzsüz olana kadar zeytinyağı, sarımsak püresi, karabiber ve tuzu iyice karıştırın.

Fırın kabına karnabaharı yerleştirin ve üzerine yağ ve sarımsak karışımını dökün.

Yarım seviyeye kadar 30 dakika fırına getirin.

Fırından çıkarın, ardından parmesan peynirini ve maydanozu yayın ve yüz kızarana kadar tabağı 10-15 dakika fırına geri koyun, peynir erir, sonra sıcak servis yapın.