Malzemeler

- Bitkisel yağ: 2 yemek kaşığı

- Tavuk göğsü: 4 göğüs (fileto / boyuna dilimler)

- Kırmızı biber: 1 tahıl (doğranmış)

Soğan: 1 tane (doğranmış)

- Sarımsak: 4 karanfil (püre)

- Kahverengi pirinç: 3 bardak (pişmiş)

- Soya sosu: 2 yemek kaşığı (lightroom)

- Pirinç sirkesi: 1 çorba kaşığı

- Bezelye: Bardak (dondurulmuş)

Nasıl hazırlanır

1. Bir kaşık yağı orta ateşte bir tencerede ısıtın.


2. Tavuk pişene kadar tavuk, kırmızı biber, soğan, sarımsak ve kalbimi ekleyin.


3. Tavuğu çıkarın ve bir garnitüre yerleştirin.


4. Kalan yağ kaşığını aynı tencerede ısıtın.


5. Pişmiş pirinç ekleyin ve 2 dakika karıştırın.


6. 5 dakika boyunca pirinç sirkesi, soya, bezelye ve kalp ekleyin.


7. Pirinci bir servis tabağına koyun ve kavrulmuş tavuğu üzerine yayın ve bir tabak salata ile birlikte sıcak servis edin.