Malzemeler

- Yapıştır: Tutar (hazır uygulanan macun)

- Ispanak: 500 gram (doğranmış)

- Yeşil soğan: 1/2 bardak (doğranmış)

- Zeytinyağı: 1/2 bardak

- Tuz: 1 çay kaşığı

- Sumak: 1 çay kaşığı

- Kimyon: Çimdikleme

- Yumurta: 1 tahıl

Yağ: gerektiği gibi (kızartma için)

- Beyaz peynir: gerektiği gibi

Nasıl hazırlanır

Yağı ateşe bir tavaya koyun, soğanları ve kalbimi solana kadar ekleyin.

Ispanak ekleyin ve iyice karıştırın.

Tuz, cumm ve sumak ile tatlandırın.

Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru temiz ve kuru bir yüzeye yayın.

Hamuru ıspanak ve peynir karışımı ile doldurun ve hamurun kenarlarındaki baskıyı sıkılana kadar dikkate alarak uygulayın ve kızartırken açmayın.

Yapışmaz bir tavaya biraz yağ koyun ve uygulananı kızartın.

Kalp kızarana kadar her iki tarafta ve kalbin açılmayacağından emin olun.

Ocaktan alın, kesin ve servis yapın.