Malzemeler
- Şeker: 70 gr
- Yumurta: 3 adet
- Un: 100 gr
- Süt: 300 ml (oda sıcaklığı sıvısı)
- Vanilya: 1 çay kaşığı
- Sirke: yarım çay kaşığı
- Tuz: 1/4 çay kaşığı
- Kabartma Tozu: Yarım çorba kaşığı
- Kiraz: 1 adet (kiraz tenekesi kaldırıldı)
- Dondurma: 3 yemek kaşığı (servis etmek için - vanilya)
Nasıl hazırlanır
1. Elektrikli bir blender yumurtası, şeker, un, sıvı süt, vanilya, sirke, tuz ve kabartma tozu koyun.

2. Tart tepsisini biraz yağ ile yağlayın ve kiraz çekirdeklerini tabana yayın.

3. Yumurta, şeker ve un karışımını kirazların üzerine dökün.

4. Tepsiyi 180°C'de önceden ısıtılmış bir fırına 35 ila 40 dakika yerleştirin.

5. Bir top vanilyalı dondurma ile servis yapın