Domates konserve fasulye
Malzemeler
- Fasulye: Can (Medms)
- Soğan: 1 tane (küçük/ince doğranmış)
- Biber: Boynuz (ince doğranmış)
- Sarımsak: Karanfil (püre)
- Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı
- Salça: 1 çay kaşığı
- Domates: 1 tahıl (büyük/ince doğranmış)
- Tuz: 1/4 çay kaşığı
- Kimyon: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)
- Maydanoz: 1 çorba kaşığı (doğranmış / servis etmek için)
Nasıl hazırlanır
Fasulyeleri bir tabakta yumuşak yapmadan püre haline getirin.
Yağı bir tencerede orta ateşte ısıtın ve soğan, sarımsak, biber ve salçada 5 dakika karıştırın.
Fasulye, tuz ve kimyonu ekleyin ve tatlar pürüzsüz olana kadar ocakta 3 dakika karıştırmaya bırakın.
Fasulyeleri bir servis tabağına koyun ve doğranmış domatesleri ve maydanozu yüze yayın ve zeytinyağı ile süsleyin ve tatmak için Arap ekmeği, turşu ve sebzelerle servis edin.
Post a Comment
0 Comments