Malzemeler

- Dekorasyon için:

Pudra şekeri: yarım bardak

Portakal suyu: 2 yemek kaşığı

Portakal Spreyi: 1 çay kaşığı

Un: 3 bardak

- Kabartma tozu: 2 çay kaşığı

- Tuz: Çimdikleme

- Yumurta: 1 tahıl (sarsılmış)

- Şeker: Bardağın üçte ikisi

- Vanilya: 1 çay kaşığı

- Portakal serpme: 1 çorba kaşığı

- Portakal suyu: yarım bardak

- Tereyağı: 3 yemek kaşığı (eritilmiş)

Nasıl hazırlanır

Unu bir kasede kabartma tozu ve tuzla karıştırın.

Yumurtaları kremalı ve açık renkli olana kadar şeker ve vanilya ile çırpın.

Portakal, portakal suyu ve eritilmiş tereyağını bir tabakta karıştırın.

Portakal karışımını yumurta ve şeker karışımı ile dönüşümlü olarak un karışımına ekleyin ve yumuşak ve homojen bir macun oluşana kadar karıştırın.
Hamuru örtün ve 2 saat dinlenmeye bırakın.
Hamuru un serpilmiş bir yüzeye yayın ve orta kalınlıkta çörekler halinde kesin.
Ağır yağı derin bir tavada ısıtın, çörekleri kızartın ve daha sonra fazla yağdan kurtulmak için mutfak kağıdındaki bir tabağa koyun.
Süslemek için: Pudra şekerini portakal suyu ve portakal derisi ile pürüzsüz ve kremsi olana kadar iyice karıştırın.
Çöreklerin yüzünü ambalaj karışımı ile batırın ve servis yapın.