Malzemeler

- Et: 250 gram (yağsız)

- Buz küpleri: 4 küp

- Bulgur: 250 gram (yumuşak)

- Soğan: 1 tane (küçük)

- Tuz: 1 çay kaşığı

- Kimyon: Çimdikleme

- Bair: Çimdikle

- Et: 200 g (soğan ve biber ile kızartılmış)

- Obezite: Yarım bardak

- Obezite: 1 çorba kaşığı (ek miktar)

Nasıl hazırlanır

1. Gıda işlemcisinde, kremalı bir dokuya sahip olana kadar eti buzla iyice çırpın, kuzu veya buzağıyı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.


2. Bulguru yıkayın ve fazla sudan kurtulmak için bir süzgeçe koyun ve daha sonra çırpılmış et ve soğanla birlikte kıyma makinesine koyun, işlemi üç kez tekrarlayın ve ardından karabiber, kimyon ve tuz koyun ve yavaş yavaş su yemek kaşığı ekleyin ve kolay biçimli bir örgü ve yapışmaz macun elde edinceye kadar elle iyice yoğurun.


3. Oda sıcaklığında bir kaşık obezite alın ve yaklaşık 25 cm çapında bir tepsiye yayın.

4. Elimizi biraz suyla ıslatın ve hamur miktarının yarısını alın ve tereyağı kağıdı veya naylon gıda ambalajında ayırın, tepsiye yayıyoruz ve daha sonra tepsiye koyuyoruz ve üzerine kızartılmış eti tekli hale getirip üzerine biraz bastırıyoruz, hamurun geri kalanını alın ve önce aynı şekilde tekleyin ve etin üzerine koyun, elimizi suyla ıslatın ve yüzeyi iyice yerleştirin ve sonra istediğiniz gibi kesin.


5. Yarım bardak obeziteyi eritin ve tepsinin üzerine dökün ve ardından tereyağı kağıdı ile sarın ve kenarları hafifçe kızarana ve daha sonra üstten kızarana kadar fırına bağlı olarak 30 ila 45 dakika arasında 375 ° F'de önceden ısıtılmış bir fırına koyun


6. Fırından çıkarın ve fazla yağlardan kurtulun, salata ve çorba ile ılık veya soğuk servis yapın.


7. Obezite tereyağı veya yağ ile değiştirilebilir ve tepsinin yüzeyi bademle süslenebilir ve kızarmış fındıkla doldurulabilir.