Malzemeler:

- 2 cilt ve kemiksiz tavuk göğsü, küçük küpler halinde kesilmiş.

- 10 büyük mantar, ince dilimlenmiş.

- 1 orta boy soğan, ince kıyılmış.

- 2 büyük sarımsak karanfil, ince kıyılmış.

- 1 bardak pişirme kremi.

- 1 bardak sıcak su.

- 2 büyük asılı mısır yağı.

- 1 yemek kaşığı tereyağı.

- 1 çay kaşığı öğütülmüş kuru kekik.

- 1 çay kaşığı öğütülmüş kuru fesleğen.

- 1 çay kaşığı tuz.

- 1 çay kaşığı karabiber.


Yöntem:

1- Yağ ve tereyağını büyük bir tavada ortalamadan daha yüksek bir ateşte ısıtın, tavuk parçaları ekleyin ve 4 dakika veya renk değişene kadar karıştırın.


2- Doğranmış soğanları taviye ekleyin, 3 dakika veya tavuk parçaları kızarana kadar karıştırın ve açık altın rengi alın.

3- Mantar dilimlerini, sarımsak, karabiber, kekik ve fesleğeni karışıma ekleyin, ateşte veya mantar dilimleri yumuşayana kadar 3 dakika karıştırın.


4- Karışıma sıcak su ekleyin ve iyice karıştırın, ardından örtün ve zaman zaman karıştırarak 6 dakika ateşte bekletin.


5- Krema ve tuzu karışıma ekleyin ve iyice karıştırın, ardından ateşte 3 dakika veya tavuk parçaları iyice pişene kadar bekletin.


6- Tavuk karışımını kremalı bir servis kabına dökün, pirinç veya haşlanmış makarna ile servis edin.