Malzemeler


- Biftek: 4 dilim

- Tereyağı: 125 gram

- Bitkisel yağ: 2 yemek kaşığı

- Karabiber: çimdikleme

- Tuz: Çimdikleme

- Krem: fincan (sıvı)

- Lobia: fincan (yeşil, ince, ikiye kesilmiş)

- Mantar: 12 tablet

- Patates: 12 tablet (küçük, soyulmuş)

- Bezelye: Bardak (dondurulmuş)

- Domates: 4 tane (küçük)

- Tost: 4 dilim (yumuşak)

Nasıl hazırlanır

Soyulmuş patatesleri domatesli bir fırın tepsisine yerleştirin ve zaman zaman karıştırarak pişene kadar ızgara yapın. Patatesleri fırına koymadan önce biraz tereyağı ile ovalayabilirsiniz.

Şu anda, biftek dilimlerini tuz ve karabiber ile baharatlayın.

Patatesleri 20 dakika pişirdikten sonra, küçük bir tavada 25 gram tereyağı ısıtın ve hafifçe pişene kadar fasulyeleri bir tutam tuzla karıştırın.

Topu hem mantar hem de bezelye ile geri verin.

Her servis tabağına bir dilim tost yerleştirin ve sote sebzeleri dört tabak arasında bölün.
Bitkisel yağı bir tavada 25 g tereyağı ile ısıtın ve biftek dilimlerini pişene kadar kızartın.
Biftekleri ocaktan alın ve tost dilimlerine yerleştirin.
Kalan tereyağını kısık ateşte aynı tavada eritin, ardından kremayı ekleyin ve karıştırın. İstenildiği gibi karabiber ve tuzla pişiriyoruz. Kaynamaya başladığınızda, ocaktan alın ve etin üzerine dökün.
Her yemeğe 3 patates ve bir ızgara domates yerleştirin ve sıcak servis yapın.