Malzemeler

- Karamel miktarları:

Şeker: 1/2 bardak (+1 çorba kaşığı)

Mısır şurubu: 3 yemek kaşığı (hafif)

Su: 3 yemek kaşığı

- Muhallebi miktarları:

Süt: 4 bardak (tam yağlı)

Şeker: 1/2 bardak

Yumurta: 5 tane

Yumurta sarısı: 3 tane

Vanilya özü: 2 çay kaşığı ve 1/2 çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

Karamel hazırlamak için: Şekeri su ve mısır şurubu ile ateşte küçük bir tencerede karıştırın.

Karıştırın ve altın olana kadar orta ateşte kaynatın.

Karameli küçük kalıplara yayın.

Muhallebiyi hazırlamak için: Sütü ve şekeri ateşte bir tencerede karıştırın.

Şeker eriyene ve malzemeler kaynamaya başlayana ve doğrudan ocaktan alıncaya kadar karıştırın.

Yumurta sarısı ile yumurta kasesinde çırpın, süt karışımını ve vanilyayı ekleyin.

Malzemeleri pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kalıplarda karamel üzerine yayın.

Kalıpları derin bir fırın tepsisine yerleştirin ve kalıpların etrafındaki tepsiye sıcak su dökün.

Tepsiyi yaklaşık 30 dakika fırına getirin.