Tarifler
Limonlu mercimek çorbası ve haşlama
Malzemeler
- Kahverengi mercimek: 2 bardak
- Patates: 2 tane (soyulmuş ve doğranmış küçük)
- Su: 1,5 litre
- Yeşil Kaynama: Paket
Soğan: 1 tane (dilimlenmiş)
- Sarımsak: 4 karanfil (püre)
- Limon suyu: yarım bardak (asit)
- Kuru nane: 1 çay kaşığı
- Bitkisel yağ: 1/4 bardak
- Kimyon: 1 çay kaşığı (veya tadına bakmak için daha fazla)
- Karabiber: Tatmak için
- Tuz: Tatmak için
Nasıl hazırlanır
Suyu bir tencerede orta ateşte ısıtın ve mercimekleri yaklaşık 20 dakika kaynatın.
Kaynatın ve yaprakları kaburgalardan ayırın, kaburgaların üst kısmını orta büyüklükte parçalar halinde kesin ve yaprakları kabaca doğrayın.
20 dakika sonra, patates küplerini kaynatın yaprakları ve kaburgaları ile tencereye ekleyin, ateşi azaltın ve tencereyi örtün.
Yağı bir tavada ısıtın, soğan dilimlerini solmaya kadar kızartın, sonra sarımsak püresini ekleyin ve pişene kadar karıştırın ve ocaktan alın.
Patates küpleri olgunlaşmaya başladığında, soğanları ve sarımsakları tencereye ekleyin.
Çorba kaynadığında üzerine limon suyu ve kuru nane koyun ve tatmak için tuz ve karabiber ile pişirin.
Limon dilimleri ile sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments