Malzemeler

- Margarin: 1 çorba kaşığı

- Kurutulmuş kekik: 1 çorba kaşığı (öğütülmüş)

- Tepe: 2 tablet (aşk)

- Gar kağıdı: 2 yaprak

- Et: 500 gram (dilimlenmiş)

- Karabiber: 1 çay kaşığı

- Yedi baharat: 1 çay kaşığı

- Tuz: 1/2 çay kaşığı

- Patates: 4 tane (dilimlenmiş)

- Sarımsak: 2 tane (püre)

Soğan: 3 tane (dilimlenmiş)

- Dolmalık biber: 2 tablet (dilimlenmiş)

- Domates suyu: 500 gram

- Su: 2 bardak

Nasıl hazırlanır

Bir tavaya margarin, kakule ve defne yaprağını margarin eriyene kadar orta ateşte yerleştirin.

Eti koyun ve rengi değişene kadar bırakın ve sonra diğer tarafa çevirin.

Karabiber, kekik, yedi baharat ve tuzun yarısını ekleyin ve pişene kadar ateşte karıştırın.

Bir kaseye patates, sarımsak, soğan, hindi, sarımsak, kalan miktarda tuz ve karabiber koyun ve pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Bir fırın tepsisine patates ve sebze karışımını bifteklerle yerleştirin.
Domates suyu ve su dökün ve alüminyum levhalarla örtün. 200°C önceden ısıtılmış fırına pişene kadar 1,5 saat sok.
Tepsiyi fırından çıkarın, alüminyum kağıdı çıkarın ve servis etmeden önce tepsiyi 5 dakika fırına geri getirin.