Malzemeler

- Bitkisel yağ: yarım bardak (+ çorba kaşığı)

- Soğan: 2 tane (dilimlenmiş)

- Kuzu: 500 gram (kemikli)

- Patates: 4 tane (soyulmuş ve doğranmış)

- Yoğurt: 1 bardak

- Sarımsak: Kafa

- Kimyon: 1 çorba kaşığı

- Karabiber: 1 çay kaşığı

- Kişniş kuru: 1 çay kaşığı

- Zerdeçal: 1/4 çay kaşığı

- Yedi baharat: 1 çay kaşığı

- Tarçın: 2 çubuk

- Tepe: 10 boncuk

- Karanfil: yarım çay kaşığı

- Tuz: 2 çay kaşığı

- Acı yeşil biber: tatmak için

- Su: 3 bardak

- Gar kağıdı: 3 kağıt

- Pirinç: 2 bardak

- Safran: yarım çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

Yarım bardak yağı orta ateşte ısıtın, soğanları ekleyin ve kahverengiye bırakın.

Soğanları tencereden çıkarın, yağdan süzün ve bir garnitürde kağıt peçetelere yerleştirin.
Orta ateşte aynı tencereye et ve patatesleri koyun ve ardından karışımı karıştırın.
Bir kase elektrikli karıştırıcıya yoğurt, sarımsak, kimyon, karabiber, kişniş, zerdeçal, yedi baharat, tarçın, yarım miktarda kakule, karanfil ve tuz yerleştirin ve malzemeleri homojen bir karışım elde edene kadar bir karıştırıcıda pişirin.
Karışımı et ve patateslerin üzerine tencereye dökün, yaklaşık bir kepçe kızarmış soğan ekleyin ve malzemeleri karıştırın, tencereyi örtün ve bir saat boyunca ateşte bırakın.
İkinci bir tencerede suyu kaynatın ve defne kağıdını, kalan kakuleyi, karanfilleri, tuzu ve bir çorba kaşığı yağı ekleyin.
Pirinci ekleyin ve ateşte 10 dakika kaynatın. Sonra tencereyi ateşten çıkarın ve pirinci kaynar sudan tanımlayın.
Orta ateşte bir tencereye etin yarısını, ardından pirincin yarısını koyun ve miktar bitene kadar tekrarlayın.
Üzerine pul biber, safran ve kalan miktarda kızarmış soğan ekleyin, pişene kadar örtün ve pişirin.
Et zorbian'ı bir tabağa dökün ve sıcak servis edin.