Malzemeler

- Mantarlar: Tepsi (dilimlenmiş)

Soğan: 1 tahıl

- Sarımsak: 3 karanfil

- Su teresi: fincan (kuruş veya kaba doğranmış)

- Maydanoz: Yarım buket

- Limon suyu: 1/4 bardak

- Zeytinyağı: 1/4 bardak

- Tuz: Tatmak için

- Karabiber: Tatmak için

- Mavi peynir: 1/4 bardak (ufalanmış)

- Patates: 1 tahıl (büyük/haşlanmış ve doğranmış küpler)

- Sirke: 1 çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

Bir kaseye mantarları koyun ve yağın yarısından fazlasını, limon suyunu ve bir kaşık sirkeyi dökün.

Pürüzsüz olana kadar iyice karıştırın ve en az bir saat soğutun, mantarlar tüm sıvıları içene kadar zaman zaman karıştırın.

Seyahatinizde salatayı servis etmeden önce soğan, sarımsak ve maydanozu ekleyin ve yağın geri kalanını ve limon suyunu dökün.

Salatayı istediğiniz gibi tuz ve karabiber ile pişirin ve biraz karıştırın.

Su teresini salatanın yüzüne ekleyin ve peyniri yayın.

Limon suyunu rastgele eklemeyin, ancak her eklemeden sonra yavaş yavaş tadın.