Malzemeler
- Fıstık ezmesi sosu için:
Tereyağı: 1/2 bardak (kremalı Antep fıstığı tereyağı sosu)
Elma sirkesi: 2 yemek kaşığı
Soya sosu: 2 yemek kaşığı (az tuz)
Bal: 2 yemek kaşığı
Susam yağı: 1 çorba kaşığı (ılık)
Sarımsak: 2 karanfil (toz)
Su: 3 yemek kaşığı
- Erişte: 60 gram (Pirinç / Çin Eriştesi)
- Susam yağı: 1 çay kaşığı (ılık)
- Tuz: 1/4 çay kaşığı
- Marul: Bardak (yaprak kalpleri / küçük parçalar halinde kesilmiş)
- Kırmızı lahana: fincan (çok ince şeritler halinde kesilmiş)
- Havuç: 2 tane (orta boy/ soyulmuş, çok ince şeritler halinde kesilmiş)
- Seçenek: 1 tane (orta boy/ soyulmuş, çok ince şeritler halinde kesilmiş)
- Jalapeno biberi: 2 tane (deseeded, çok ince şeritler halinde kesilmiş)
- Bahar soğanları: 1/4 bardak (çok ince şeritler halinde kesilmiş)
- Maydanoz: 1/4 bardak (doğranmış)
- Nane: 1/4 bardak (doğranmış)
- Börek: 8 yaprak (bobin)
Nasıl hazırlanır
Börek: Kaynar su üzerinde küçük bir tencereye pirinç eriştesi ekleyin, pakette kaydedilen süreye göre pişirin, sonra süzün ve soğuk musluğu su altında yıkayın.
Pirinç eriştesini tekrar süzün, bir kaseye yerleştirin, tuzlayın ve içine ılık susam yağı ekledikten sonra karıştırın.
Bir inç tencere boyutunu kaplayan dairesel bir tencereye (9 inç büyüklüğünde) su ekleyin.
Bir kaseye bahar soğanı, maydanoz ve nane ekleyin, karıştırın.
Suyun olduğu tencereye bir rulo börek yerleştirin ve zaman geçtikten sonra katlanır hale geldiğini belirterek 20 saniye bekletin. O zaman fasya temiz bir havlu üzerinde benzersizdir.
Fasyanın her iki tarafından boş bir inç biriktirdikten sonra, birkaç parça marul, haşlanmış pirinç eriştesi, kırmızı lahana, havuç, salatalık ve ısı ile doldurulır. Ardından, biraz soğan karışımı dağıtın.
Fasyayı bir kenara çevirin, kapatın. Adımları diğer kaydırmalarla birlikte yineleyin.
Sos için: Sos malzemelerini bir kapta pürüzsüz olana kadar tekrar tekrar karıştırın.
Servis yöntemi: Antep fıstığı tereyağı sosu ile birlikte tam veya kesilmiş rulolar servis edin.