Malzemeler

REKLAM


- Süt: 3 litre (tam yağlı)

- Toz süt: 3 yemek kaşığı (tam yağlı)

- Sirke: 9 yemek kaşığı

- Limon tuzu: 1/4 çay kaşığı

- Süt: 1 bardak

- Krem: fincan (oda sıcaklığı)

- Nişast: 1/2 yemek kaşığı


- Dökme su: 1/4 çay kaşığı

Gül suyu: 1/4 çay kaşığı

- Vanilya: Çimdikleme

- Krem: kutu

- Mastka: Çimdikle

Nasıl hazırlanır

Paslanmaz bir tencereye 3 litre tam yağlı süt koyun, 3 yemek kaşığı toz süt ekleyin, malzemeleri karıştırın, ardından tencereyi orta ateşte ısıtın ve karıştırın.

Sirke, limon tuzu ekleyin, karıştırın ve çıkarılan krema karışımının üst kısmında oluşana kadar sütün katkı maddelerine tepki vermesini bırakın.

Kremayı süt karışımının üstünden çıkarın ve krema iyice pişene kadar bir süzgeçli bir yemeğe yerleştirin, sudan kurtulana kadar hafif istifleme ile.

Başka bir tencereye bir bardak süt, bir bardak krema, nişasta koyun, malzemeleri iyice karıştırın, ardından tencereyi sürekli karıştırarak ateşe koyun.

Çiçek suyu, gül suyu, vanilya miktarını ekleyin ve karışımın yoğunlaşmaya başladığını fark edene kadar karıştırın.
Hemen ocaktan alın, sütten, kremadan çıkarılan filtrelenmiş kremayı ekleyin ve malzemeler karışana kadar iyice karıştırın.

Kabarcıklar ortaya çıkana, serpiştirene ve karıştırana kadar tencereyi hafif bir sıcaklıkta karıştırarak ateşe yeniden koyun.
Ocaktan alın ve kremi kullanmadan önce en az 4 saat tamamen soğuyana kadar bir kaseye yerleştirin.