Malzemeler


- Tavuk göğsü: 200 g (1 meme / değerlerin büyüklüğünde parçalar halinde kesilmiş)

- Sarımsak: 5 karanfil (soyulmuş)

- Biber: 4 boynuzlu (deseeded)

- Yağ: 1 çorba kaşığı (kızartma için)

- Balık sosu: 1 çay kaşığı

- Soya sosu: yarım çay kaşığı

- Şeker: yarım çay kaşığı

- Fesleğen yaprakları: kavrama (büyük boyut)

Nasıl hazırlanır

Sarımsak ve deseeded biberi küçük bir kavanoza ekleyin, malzemeleri ezilene kadar çırpın.

 Yağı tavada, yüksek ateşte ısıtın, sarımsak ve pul biber karışımını ekleyin, yaklaşık yirmi saniye karıştırın. Şef daha sonra baharat kokusunu soluyacak.

Tavuğu daha sonra tavaya ekleyin, tamamen olgunlaşana kadar yaklaşık üç dakika karıştırmaya devam edin.

Balık sosunu ve soya sosunu dökün, karıştırmaya devam ederken şekeri ekleyin, 30 saniye boyunca.

Isıyı azaltın, fesleğen yapraklarını yayın, beş saniye karıştırın. O zaman ısıyı kapat.

Servis yöntemi: Pirinç ve yağda kızartılmış yumurta tanesi (isteğe bağlı) ile servis yapın.