Malzemeler

- Yumurta sarısı: 12 tablet (büyük)

- Hindistan cevizi: 50 g (rendelenmiş, artı garnitür için daha fazlası)

- Hindistan cevizi sütü: 200 mililitre

- Şeker: 1 bardak

- Vanilya özü: 1 çay kaşığı

- Pişirme spreyi: gerektiğinde (veya tuzsuz tereyağı / çukurları bir kek tepsisinde yağlamak için)

- Şeker: Biraz (Çince çukurlara dağılmak için)

Nasıl hazırlanır

Fırını önceden 180°C'ye ısıtın.

12 delikli kek tepsisini, alt ve yanlarını, pişirme spreyi veya tereyağlı, üzerine şeker saçılmış olarak püskürterek hazırlayın.

Homojen bir karışım elde etmek için elektrikli bir blender kullanarak süt, şeker, rendelenmiş hindistancevizi ve vanilya özü ile karıştırılarak yumurta sarısını büyük bir kaseye ekleyin.

Karışımı, her deliğin boyutunun dörtte üçünü doldurana kadar Çin çukurlarında boşaltın.

Sıcak su bir tepsiye dökülür (bir kek tepsisinden daha büyük), böylece su tepsinin boyutunun üçte birini doldurur. Maven tepsisini su dolu tepsinin üzerine yerleştirin.
İki Çinli sıcak fırına 25 dakikadan 30 dakikaya kadar girer. Olgunluğu test etmek için, bir deliğin yüzeyi bir diş fırçası tarafından geciktirilir ve ikincisi temiz çıkarsa, tatlı yemeği hazırdır.
Tepsiyi fırından çıkarın ve 5 dakika rahat edene kadar bekletin. Sonra, şekerleri çukurlardan yavaşça boşaltın. Rendelenmiş hindistancevizi ve taze nane yaprakları ile süslenmiş tatlıyı servis etmeden önce soğutun.