Malzemeler

- Pirinç için:

Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı

Soğan: 1/2 tahıl (doğranmış)

Sarımsak: Karanfil (doğranmış)

Pirinç: Fincan (beyaz)

Su: 1 bardak ve 3 çeyrek bardak (haşlanmış)

Tuz: 1 çay kaşığı

- Balık filetosu: 1 kg (halibut, morina veya kılıç balığı gibi beyaz, yıkanmış ve büyük parçalar halinde kesilmiş)

- Sarımsak: 3 karanfil (doğranmış)

- Limon suyu: 4 yemek kaşığı (asit)

- Tuz: Tatmak için

- Karabiber: Tatmak için

- Zeytinyağı: tatmak için

- Soğan: 1 tane (orta boy/doğranmış)

- Bahar soğanı: 1/4 bardak (doğranmış)

- Sarı biber: yarım tane (bastırılmış, deseeded ve ince dilimlenmiş)

- Kırmızı biber: yarım tane (bastırılmış, deseeded ve ince dilimlenmiş)

- Domates: 2 bardak (doğranmış)

- Kırmızı biber: 1 çorba kaşığı

- Kırmızı Acı Biber: Çimdikle

- Maydanoz: Buket (doğranmış)

- Hindistan cevizi sütü: 1 bardak ve bir fincanın dörtte 3'ünde

Nasıl hazırlanır

Balıklar için: Balık parçalarını bir kaseye ekleyin, sarımsak, limon suyu, tuz ve karabiber ile baharatlayın.
Sebzeler için: Zeytinyağını orta ateşte bir tencereye dökün; yağ ısındığında soğanları ekleyin, şeffaf olana kadar birkaç dakika karıştırın.
Ardından, biberi ekleyin, tuzu ve biberi karıştırın, karıştırın.
Hem domates hem de bahar soğanı ekleyin, sonra karıştırın. Karışım pişirildiğinde, tavayı kaplamadan malzemeleri beş dakika daha ateşte tutarak ısıyı azaltın.
Garnitür için biraz tuttuktan sonra maydanoz buketini ekleyin.
Tekrar tekrar karıştırın, sonra kaşığı sebze karışımını iki parçaya bölmek için kullanın;
Güveç için: Marine edilmiş balık filetolarını sebzelerin yarısına yayın, tadına bakmak için tuz ve karabiber saçın. Balığın üzerinde üçüncü bir tabaka, sebzelerin ikinci yarısı, daha sonra hindistancevizi sütü dökülür.
Süt kaynadığında, tencere sıcaklığını düşürdükten sonra 15 dakika daha ateşte kalır. Tuz ve karabiberin tadını ayarlar. Güveci pirinçle servis edin.
Pirinç: Büyük bir tavada, orta ateşte yağ ekleyin, yağ ısındığında, soğanları pişene kadar karıştırın. Sarımsak ekleyin, 30 saniye karıştırın ve daha fazlasını yapın. Sarımsak koktuğunda, pirinci tavaya karıştırın, karıştırın.
Daha sonra tuzu saçarak tavaya kaynar su dökün. Su kaynadığında, tavayı kaplaarak ısıyı azaltın. Pirinci 15 dakika pişirin.