Malzemeler

- Dolum:

Tarihler: 750 g (deseeded, yaklaşık 30 dakika ılık suya batırılmış)

Tereyağı: 1/4 bardak

Yerel yoğunlaştırılmış süt: yarım can

- Irmik: 9 bardak

- Tereyağı: 1/2 bardak

- Margarin: 1/2 fincan

- Pudra şekeri: 1 bardak

- Hindistan cevizi: 1 çay kaşığı (öğütülmüş)

- Sağım: 1 çay kaşığı

- Maya: 1 çay kaşığı

- Dökme su: bardağın dörtte üçü

Gül suyu: bir fincanın dörtte üçü

Nasıl hazırlanır

Derin bir kaseye irmik, tereyağı, margarin, şeker, hindistan cevizi, sağım ve maya yerleştirin.

Homojen bir karışıma sahip olana kadar iyice karıştırın, örtün ve yaklaşık 4 saat bekletin.
Dolguyu hazırlamak için: Tutarlı bir karışıma sahip olana kadar tüm hurma, tereyağı ve tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütü başka bir kapta karıştırın.
 Donana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.
 Karışımı buzdolabından çıkarın, gül suyunu ve dökme suyu dökün ve sonra hamuru sert olana kadar iyice ovalayın.
 Bir miktar hamur alın, elinizle doyrun ve küçük bir tarih karışımı ile doldurun.
 Hamuru maamoul aracıyla şekillendirin ve miktar bitene kadar topu iade edin.
 Tereyağı yaprağına sarılmış fırın tepsisine boşaltın ve önceden ısıtılmış 180°C'de bir fırına yerleştirin.
 Tepsiyi altın rengine gelene kadar fırında yaklaşık 20 dakika bekletin.