Malzemeler

- Çapı hazırlamak için:

Su: Fincan

Şeker: Fincan

Limon suyu: yarım çay kaşığı (asit)

- İrmik: Kupa

- Tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt: yarım kase (veya 200 g)

- Tereyağı: 1/2 bardak (eritilmiş)

- Su: yarım bardak

- Kabartma tozu: bir çay kaşığının dörtte üçü

- Badem: 1/2 bardak (soyulmuş / dekorasyon için)

Nasıl hazırlanır

 Tereyağını, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış sütü ve kabartma tozunu büyük bir kapta çırpın.

 İrmik ve su ekleyin ve sert olana kadar tekrar çırpın.

 Bir fırın tepsisini biraz tereyağı ile yağlayın ve ardından sıvı hamuru içine yayın.

 Hamuru kareler halinde kesin ve her karenin ortasına bir badem yerleştirin.

 Basbousa'yı ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

 30. dakikada basbousa'nın olgunluğunu kontrol edin.

 Şeri hazırlamak için: Sudaki şekeri ateşte bir tencerede eritin ve 8 dakika kaynatın.

Ocaktan alın, limon suyu ekleyin, karıştırın ve şurubu soğumaya bırakın.

Soğuk şurubu basbousa üzerine dökün ve içtiğinizde servis edin.