Malzemeler

- Karides: 450 g

- Kalamari: 450 g

- Soğan: 1/2 bardak (ince doğranmış)

- Tereyağı: 2 çay kaşığı

- Süt: 2 1/2 bardak (pastörize)

- Pişirme Kreması: 2 1/2 bardak

- Balık suyu: 2 1/2 bardak

- Mısır: bardak (konserve)

- Tuz: yarım çay kaşığı

- Karabiber: yarım çay kaşığı

- Sarımsak tozu: yarım çay kaşığı

- Krem peynir: 1/2 bardak

Nasıl hazırlanır

Orta ateşte bir tencerede bol miktarda su kaynatın, karidesi ekleyin ve pişene kadar 3 dakika kaynatın ve iyice süzün.

Orta ateşte ikinci bir tencerede, bol miktarda su kaynatın, kalamar ekleyin ve pişene kadar bir dakika kaynatın ve iyice süzün.

Tereyağını orta ateşte bir tencerede eritin, soğanları ekleyin ve solana kadar karıştırın.

Süt, pişirme kreması, balık suyu, mısır, sarımsak tozu, karabiber ve tuz ekleyin.

Karışım kaynadığında, ısıyı azaltın ve karışımı kalınlaşana kadar 25 dakika kaynatın.

Krem peynir, karides ve kalamar ekleyin, 10 dakika pişirmeye devam edin ve ateşi kapatın.

Çorbayı servis tabağına dökün ve servis yapın.