Malzemeler

- Dolum:

Mısır pirinci: 1 bardak (yıkanmış ve süzülmüş)

Soğan: 1 tahıl (ince doğranmış)

Nane: 1 çorba kaşığı (ince doğranmış)

Maydanoz: 1 bardak (ince doğranmış)

Tuz: Tatmak için

Karabiber: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)

Nar pekmezi: 2 yemek kaşığı

Limon suyu: 1 bardak

Zeytinyağı: 1 bardak

- Suyu hazırlamak için:

Limon suyu: 1/2 bardak

Zeytinyağı: 1/2 bardak

Su: Gerektiği gibi

Patates: 1 tahıl (dilimlenmiş)

Havuç: 2 tablet (dilimlenmiş)

Soğan: 1 tane (dilimlenmiş)

- Üzüm yaprakları: gerektiği gibi (2 saat suda bekletilir)

- Domates: 1 tahıl (ince doğranmış)

Nasıl hazırlanır

 Dolguyu hazırlamak için: Orta kase pirinç, soğan, zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, domates ve nar pekmezine yerleştirin.

 Tuz ve karabiber ile pişirin, üst üste binene kadar iyice karıştırın ve yaklaşık 30 dakika bekletin.

Dolguyu sıvıdan süzün ve kullanılana kadar bir kenarda tutun.
 Üzüm yaprağını yayın ve sonra ortaya biraz dolgu koyun ve iyi sarın. Miktar bitene kadar topu iade edin.
Havuç, patates ve soğanları bir tencereye istifleyin, ardından üzüm yapraklarını yan yana süzün.
Suyu hazırlamak için: Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırın.
Suyu tenceredeki karışımın üzerine dökün ve malzemeler batırılana kadar dolum sıvısını ve suyu ekleyin.
 Tencerenin üzerine bir cam tabak istifleyin ve sonra kaynayana kadar orta ateşte koyun.
 Isıyı azaltın ve malzemeleri pişene kadar yaklaşık 30 dakika bekletin, üzüm yapraklarını bir tabakta süzün ve doğrudan seyahatinizde servis edin.