Yağ ve limonlu üzüm yaprakları
Malzemeler
- Dolum:
Mısır pirinci: 1 bardak (yıkanmış ve süzülmüş)
Soğan: 1 tahıl (ince doğranmış)
Nane: 1 çorba kaşığı (ince doğranmış)
Maydanoz: 1 bardak (ince doğranmış)
Tuz: Tatmak için
Karabiber: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)
Nar pekmezi: 2 yemek kaşığı
Limon suyu: 1 bardak
Zeytinyağı: 1 bardak
- Suyu hazırlamak için:
Limon suyu: 1/2 bardak
Zeytinyağı: 1/2 bardak
Su: Gerektiği gibi
Patates: 1 tahıl (dilimlenmiş)
Havuç: 2 tablet (dilimlenmiş)
Soğan: 1 tane (dilimlenmiş)
- Üzüm yaprakları: gerektiği gibi (2 saat suda bekletilir)
- Domates: 1 tahıl (ince doğranmış)
Nasıl hazırlanır
Dolguyu hazırlamak için: Orta kase pirinç, soğan, zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, domates ve nar pekmezine yerleştirin.
Tuz ve karabiber ile pişirin, üst üste binene kadar iyice karıştırın ve yaklaşık 30 dakika bekletin.
Post a Comment
0 Comments