Kremalı tavuk bifteği
Malzemeler
- Tavuk göğsü: 6 adet
- Tuz: Tatmak için
- Karabiber: tatmak için (öğütülmüş)
- Tereyağı: 2 yemek kaşığı
- Tavuk suyu: 1/2 bardak
Soğan: 2 tane (doğranmış)
- Kekik: 1/4 çay kaşığı (öğütülmüş)
- Su: 1/4 bardak
- Pişirme Kremi: Fincan
- Mısır nişastası: 2 çay kaşığı (biraz su ile karıştırılır)
Nasıl hazırlanır
Tavuk göğüslerini her iki tarafta tuz ve karabiber ile pişiriyoruz.
Tereyağını bir tavada ateşte eritin, tavuk parçalarını koyun ve her iki tarafta pişirmeye bırakın.
Tavuk stoğunu dökün ve malzemeleri iyi kaynamaya bırakın.
Kekik ve su ekleyin, tencereyi örtün ve pişene kadar yaklaşık 25 dakika bekletin.
Krema ve nişast karışımını tavunun içine ekleyin ve ardından tuz ve karabiber ile pişirin.
Pürüzsüz yapmak için dikkatlice karıştırın ve servis etmeden önce karışımı sert olana kadar ateşte bırakın.
Post a Comment
0 Comments