Malzemeler

- Et: 1 kg (doğranmış)

Soğan: 1 tane (doğranmış)

- Gar kağıdı: 2 yaprak

- Tuz: Tatmak için

- Karabiber: Tatmak için

- Ebegümlü: 750 g (buzlu)

- Tereyağı: 3 yemek kaşığı

- Sarımsak: 6 karanfil (püre)

- Kişniş kuru: 1 çay kaşığı

- Su: 2 litre

Nasıl hazırlanır

Ateşin üzerindeki derin bir kaseye su, et, defne yaprağı, soğan, tuz ve karabiber koyun.

 Tencereyi örtün ve pişene kadar yaklaşık 50 dakika bekletin.

Ebegümeci ve kişnişi ekleyin ve üst üste gelene kadar karıştırın ve pişene kadar yaklaşık 15 dakika daha bekletin.

Malzemeleri pürüzsüzleştirmek için tereyağı ve sarımsağı sürekli karıştırarak artırın, tencereyi tekrar örtün ve kaynayana kadar ebegümeci bırakın.

 Ebegümceyi bir servis tabağına yayın ve sıcak servis yapın.