Garnitür
Karamelize muz dolgulu ballı kek
Malzemeler
- Bal: 255 g
- Su: 60 mililitre
- Bal: 255 g
- Tereyağı: 200 g
- Tarçın: 10 g
- Kabartma tozu: 10 g
Tuz: 5 g
- Şeker: 150 gram
- Un: 450 g
- Yumurta: 6 tane
- Kahverengi şeker: 50 g (doldurma için)
- Tereyağı: 50 g (doldurma için)
- Muz: 3 tane (doldurma için)
- Ceviz: Tatmak için (Ceviz / dolgu için)
- Tarçın: 5 gram (doldurma için)
Nasıl hazırlanır
Küçük bir tencerede bal ve suda ateşe koyun ve bal altın olana kadar bırakın.
Bir miktar bal karışımı ve su ile bir su banyosu bal ve tereyağına yerleştirin ve bal altın olana kadar bırakın.
Ocaktan alın ve yumurta, şeker ve karıştırma yerleştirin.
Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırın ve kuru karışım malzemelerini karıştırarak sıvıya yavaş yavaş eklemeye başlayın.
Dolguyu hazırlamak için: Tereyağı eriyene ve şekerle yumuşayana kadar tereyağı ve kahverengi şekeri ateşe koyun ve tarçın ekleyin ve karamelize olana kadar doğranmış muz taneleri ekleyin.
Kek kalıbına kek karışımının yarısını yerleştirin, sonra biraz ceviz fıstığı ile doldurun, ardından kek karışımının geri kalanı.
Fırına 25-30 dakika girin.
Soğut, kes ve servis et.
Post a Comment
0 Comments