Bal fıstığı ruloları
Malzemeler
- Süt: 240 ml (sıvı)
- Su: 120 mililitre
- Maya: 4 g
- Tereyağı: 60 gram
- Şeker: 130 g
- Yumurta sarısı: 2 tane
- Un: 560 g
- Ceviz: 150 gram
- Bal: 170 g
- Süt: 200 g (sıvı)
Nasıl hazırlanır
Süt, su ve şekeri karışım ısınana kadar bir tencereye ısıtın, sonra mayayı ekleyin ve soğuyana kadar bir kenara koyun.
Perineye tereyağı ve şekeri ekleyin ve biraz karıştırın, sonra yumurta sarısını ekleyin ve karıştırın ve süt ve şeker karışımını yavaş yavaş karışımla eklemeye başlayın.
Tadı dengelenine kadar biraz tuz ekleyin.
Unu ekleyin ve bir saat mayalanana kadar bırakarak bir hamur örene kadar yoğurun.
Dolguyu hazırlamak için: Cevizler yumuşayana kadar tüm malzemeleri ateşe koyun, ardından çeyrek bardak sütlü bir karıştırıcıya koyun ve dolguyu soğumaya bırakın.
Hamuru yayın ve ceviz dolgusunu ayırın ve sarın ve yumurta ve süt sarısı ile boyayın ve koyu altın rengine gelene kadar 170 sıcaklıkta pişirin, soğumaya bırakın ve ardından dilimler kesip servis edin.
Post a Comment
0 Comments