Izgara balık
Malzemeler
- Balık: Tatmak için (Denise)
- Patates: 2 tablet
Domates: 2 tablet
- Soğan: 1 tane (büyük)
- Sarımsak: 2 karanfil
- Yeşil biber: 1 tahıl
- Maydanoz: Tatmak için
- Zeytinyağı: bardak
- Limon: tatmak için (dilimlenmiş asit)
- Limon suyu: 1 tahıl
- Tuz: 1 çorba kaşığı
- Balık nazlı: 1 çorba kaşığı
Nasıl hazırlanır
Balıkları temizleyin ve suyla iyice yıkayın.
Domates, patates, soğan ve biberleri dilimler halinde kesin.
Sebzeleri bir tepsinin altına yayın.
Sarımsak ve maydanozu atın ve balığın içine yerleştirin.
Balıkları tepsiye sebzelerin üzerine yerleştirin.
Tuz, balık baharatları ve limon dilimleri serpin.
Limon dilimlerini zeytinyağı ile balığın üzerine yerleştirin.
Tepsiyi kalay folyo ile sarın ve 30 dakika fırına yerleştirin.
Balık yüzünü kızartın ve patates kızartması ile sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments