Tavuk Kanton
Malzemeler
- Sosu hazırlamak için:
Soya sosu: 4 yemek kaşığı
Ketçap: 1 çorba kaşığı
Şeker: 1 çay kaşığı
Su: Fincan
- Tavuk göğsü: 500 gram (küpler halinde kesilmiş)
- Havuç: 2 tane (küpler halinde kesilmiş)
- Acı yeşil biber: 4 boynuzlu (dilimlenmiş)
- Soğan: 1 tane (büyük, dilimlenmiş)
- Un: 1/4 bardak (tavuk paketleme için)
- Yağ: gerektiği gibi (tavuk kızartmak için)
- Tereyağı: 1 çorba kaşığı
Nasıl hazırlanır
Bir tencerede tereyağını eritin ve soğan ve biberleri kavurun.
Havuçları ve kalbimi sebze parçaları geçene kadar ekleyin.
Tavuk küplerini unla batırın.
Başka bir tencerede yeterince yağ koruyun.
Tavuk parçalarını altın rengine gelene kadar yağda kızartın.
Sosu hazırlamak için: Bir kaseye soya sosu, ketçap, şeker ve suyu yerleştirin.
Sos malzemelerini iyice karıştırın.
Sebze içeren tencereye tavuk ekleyin ve iyice karıştırın.
Sosu tavuk ve sebzelerin üzerine dökün.
Kısık ateşte 5 dakikadan az kaynatın.
Beyaz pirinçle servis yapın.
Post a Comment
0 Comments