salatası
Maydanoz haşlanmış yumurta
Malzemeler
- Yumurta: 6 tane
Yoğurt: 1/4 bardak
- Ton balığı: konserve (küçük)
- Hardal: yarım çorba kaşığı
- Limon suyu: yarım çorba kaşığı (asit)
- Salatalık turşusu: 1 çay kaşığı (ince doğranmış)
- Tuz: 1/4 çay kaşığı
- Karabiber: çimdikleme
- Maydanoz: tatmak için (taze ve doğranmış / isteğe bağlı)
- Kırmızı biber: Tatmak için (isteğe bağlı)
Nasıl hazırlanır
Haşlanmış yumurtaları uzunlamasına bir şekilde ikiye bölün.
Yumurta sarısını çıkarın ve bir kenara koyun.
Küçük bir kapta, yumurta sarısını bir çatalla püre haline getirin.
Hardal, yoğurt, limon suyu, turşu, tuz ve karabiberi ekleyin ve iyice karıştırın.
Yumurta akı bir çorba kaşığı yumurta sarısı karışımı ile doldurun.
İstersenz maydanoz ve kırmızı biber serpin, soğutun ve servis yapın.
Post a Comment
0 Comments