Malzemeler


Soğan: 1 tane (doğranmış)

- Tereyağı: 3 yemek kaşığı

- Karabiber: 1/4 çay kaşığı

- Tavuk suyu: 1 küp

- Tuz: yarım çay kaşığı

- Ispanak: 4 bardak (taze ve doğranmış)

Süt: 4 bardak

- Yulaf: 4 yemek kaşığı

- Su: yarım bardak

Nasıl hazırlanır

Tereyağını geniş bir tencerede ısıtın ve ateşi kalınlaştırın ve soğanları solana kadar karıştırın.

Ispanak yumuşayana kadar ıspanak, su ve kalp ekleyin.

Yulafları ekleyin ve 1 dakika karıştırın.

Yavaş yavaş sütü ekleyin ve pürüzsüz ve kapalı olana kadar karıştırın.

Tavuk suyu küpünü, tuzu ve karabiberi ekleyin ve kaynatın.

Karışımı püre haline getirmek ve kremsi hale getirmek için bir mutfak robotuna veya karıştırıcıya dökün.

 Karışımı tencereye geri getirin ve ısıtın, ardından çorba yemeklerine ekleyin ve tadına bakmak için yüzü rendelenmiş Parmesan peyniri ile süsleyin.