Malzemeler

- Hazır jalash macunu: 250 gram

- Tereyağı: 2 yemek kaşığı

- Süt: 1/2 litre (sıvı)

- Şeker: 1/2 bardak

- Krem: can (veya krem)

- Fındık: 1/4 bardak (tercihen ezilmiş fındık)

Nasıl hazırlanır

 Filo veya jalach hamurunu küçük parçalar halinde kesin.

Tereyağını bir fırın tepsisinde eritin ve ardından hamur parçalarını koyun ve hafifçe kuruyana ve kızarana kadar bir kaynak fırınına yerleştirin.

 Bir tencerede sütü şekerle kaynatın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

 Kremayı veya kremayı dökün ve kaynayana kadar karıştırın.

  Glash parçalarını bir Bayrks tepsisine yerleştirin ve süt karışımının üzerine dökün.

Yemeğin üzerine istediğiniz gibi fındık serpin ve sütün kaynamayacak şekilde izleyerek tepsiyi 20 dakika fırına getirin.

 Servis yaparken tadına bakmak için biraz süt ile sıcak veya soğuk bir Umm Ali yemeği servis edin.