Malzemeler


- Un: 1/2 bardak

- Bitkisel yağ: yarım bardak

- Şeker: 1 bardak

- Vanilya: 1 çay kaşığı

- Yumurta: 2 tablet

- Kabartma tozu: 1/4 çay kaşığı

- Kakao: 1/2 fincan

- Tuz: yarım çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

 Şeker ve yağı bir kapta karıştırın.

 Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin ve birlikte çırpın.

 Unu ikinci bir kapta kabartma tozu, kakao ve tuzla karıştırın.

 Sıvı olanlara kuru malzemeler ekleyin.

 Homojen bir hamur bulana kadar iyice karıştırın.

 Hamuru bir kalıba yayın ve kekleri fırında 20 dakika pişirin.

 Kekleri oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve sonra onları ve ayakları kesin.