Malzemeler


- Makarna: 500 gram

- Tuz: Tatmak için

- Zeytinyağı: 2 yemek kaşığı

- Karabiber: çimdikleme

- Beyaz biber: çimdikleme

- Kekik: Serpin

- Tavuk suyu: 1/2 bardak

- Süt: 2 bardak

- Tereyağı: 4 yemek kaşığı

- Un: 4 yemek kaşığı

- Tavuk göğsü: 250 gram (küpler halinde kesilmiş)

- Parmesan peyniri: tatmak için (rendelenmiş)

Nasıl hazırlanır

Makarnayı ateşte kaynar ve tuzlu su tenceresinde kaynatın, süzün ve bir kenara koyun.

Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, doğranmış tavuğu ekleyin ve ardından karabiber tuzu ve kekik ile pişirin.
 Tavuk iyice pişene kadar malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın.
 Tereyağını ateşte başka bir tencerede eritin, unu ekleyin ve pürüzsüz bir karışıma sahip olana kadar sürekli karıştırın.
Tavuk stoğunu ve sütünü dökün ve ardından kaynatmak ve bir arada tutmak için sürekli karıştırarak beyaz biber ile pişirin.
Tencereye haşlanmış makarna ve tavuk ekleyin ve malzemeler üst üste gelene kadar dikkatlice karıştırın.
 Makarnayı bir tabağa yayın, peyniri yüze serpin ve ardından sıcak servis yapın.