Malzemeler


- Sosu hazırlamak için:

Domates: 2 bardak (püre)

Salça: 1/2 yemek kaşığı

Soğan: 1 tane (doğranmış)

Sarımsak: 2 karanfil (püre)

KaraBiber: Çimdikle

Tuz: Çimdikleme

- Kıyma: 1 kilo

Soğan: 2 tane (doğranmış)

- Nane: 1/2 bardak (doğranmış)

- Yeşil kişniş: 1/2 bardak (doğranmış)

- Zencefil: 1 çorba kaşığı (rendelenmiş)

- Kırmızı pul biber: çimdik (öğütülmüş)

- Kimyon: 2 çay kaşığı

- Kırmızı biber: 2 çay kaşığı

- Kırmızı biber: 1 çay kaşığı

- Tuz: 2 çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

 Derin bir kaseye kıyma, soğan, nane, zencefil ve kişniş yerleştirin.

Pul biber, kimyon, kırmızı biber, baharatlı karabiber ve tuz ile pişirin ve yapışkan bir karışım oluşana kadar iyice karıştırın.

 Karışımı orta boy tabletler halinde şekillendirin, bir kabı boşaltın ve donana kadar yaklaşık 30 dakika soğutun.

Sosu hazırlamak için: Bir tencerede biraz yağı ateşte ısıtın ve soğan ve sarımsak ekleyin.
  Soluyana kadar iyice karıştırın, domates püresini ekleyin ve tuz ve karabiber ile pişirin.
 Karışımı kaynayana kadar ateşte bırakın ve malzemeler pürüzsüz olana kadar salçayı ve kalbimi ekleyin.
 Bir tencerede biraz yağı ateşte ısıtın, kebap tabletlerini ekleyin ve pişene kadar pişirin.
 Kebapları sosa ekleyin, pürüzsüz olana kadar dikkatlice karıştırın ve ardından karışımı tekrar kaynamaya bırakın.
 Kebapları bir tabağa yayın ve ardından sıcak servis yapın.