Malzemeler

- Tereyağı: 180 g

- Şeker: Bir fincanın dörtte üçü

- Yumurta sarısı: 2 tane

- Vanilya: yarım çay kaşığı

- Un: 1/2 bardak

- Badem: 1/2 bardak (öğütülmüş)

- Kabartma tozu: yarım çay kaşığı

- Tepe: Yarım çay kaşığı (zemin)

- Safran: yarım çay kaşığı

- Kayısı reçeli: tatmak için (dekorasyon için)

- Halep fıstığı: istiranen (dekorasyon için)

- Kiraz: Tatmak için (kurutucu / dekorasyon için)

Nasıl hazırlanır

Tereyağı, şeker, yumurta sarısı ve yarım çay kaşığı vanilyayı elektrikli perine içine koyun ve karıştırın.

 Un, öğütülmüş badem, kabartma tozu, öğütülmüş kakule ve safran ekleyin.

Homojen ve uyumlu bir hamura sahip olana kadar malzemeleri tekrar karıştırın.

 Hamuru küçük toplar için şekillendirin ve fırın tepsisine yerleştirin.

 Tatmak için antep fıstığı, kurutulmuş kiraz veya kayısı reçeli ile garnitür kurabiye.

 Tepsiye 200 sıcaklıkta 25 dakika girin.