Malzemeler

- Hamuru hazırlamak için:

Un: 2 1/2 bardak

Hazır Maya: 1 çorba kaşığı

Şeker: 2 yemek kaşığı

Bitkisel yağ: 1/4 bardak

Tuz: 1/4 çay kaşığı

Ilık su: 2 bardak

- Domates sosu: 1,5 bardak

- Mozzarella peyniri: 1 bardak (rendelenmiş)

- Pepperoni: Fincan (inek/dilimlenmiş)

Nasıl hazırlanır

Hamuru hazırlamak için: Bir kaseye bir bardak un, maya, tuz, şeker ve ılık su yerleştirin ve sert olana kadar karıştırın.

 Kaseyi kanallı naylon kağıtla örtün ve hamur demlenene kadar 10 dakika bekletin.

Bir kaseye kalan unu koyun, önceki karışımı ve bitkisel yağı ekleyin, sert olana kadar karıştırın, ardından bir örgü macunu elde edene kadar elinizle ovalayın.
Eşit büyüklükte hamur topları oluşturur ve nişasta ile hamur toplarını dairesel turtaların şeklini alana kadar unla çıkarılan çalışma yüzeyine yayın.
 Hamuru domates sosuyla yağlayın ve mozzarella ve pepperoni peyniri ekleyin.
Fırını 180°C'de ısıtın ve bir fırın tepsisini biraz bitkisel yağ ile yağlayın.
Pizza böreklerini fırın tepsisine yerleştirin ve peynir eriyip pizza pişene kadar 20-25 dakika fırına getirin.
Sıcak pizza turtaları servis edin.