Malzemeler
- Soğan: 4 tane (orta boy, dilimlenmiş)
- Zeytinyağı: 1/4 bardak
- Sarımsak: 2 karanfil (püre)
- Şeker: 1 çay kaşığı
- Tavuk suyu: 4 bardak
- Gar kağıdı: 1 yaprak
- Kurutulmuş kekik: 1 çay kaşığı
- Karabiber: 1/4 çay kaşığı
- Tuz: 1 çay kaşığı
- Baget ekmek: somun (dilimlenmiş)
- Imental peynir: tatmak için (rendelenmiş)
Nasıl hazırlanır
Orta ateşte bir tencereye zeytinyağını koyun ve soğanları ekleyin ve 10 dakika karıştırın.
 Isıyı azaltın, şekeri ekleyin ve soğanlar kızarana kadar 20 dakika karıştırın.
Sarımsak, karıştırın, tavuk suyu, defne yaprağı, kekik, tuz ve karabiber ekleyin.
 Kapağı koyun ve çorba kalınlaşana kadar tencereyi 25 dakika ateşe verin.
 Çorbayı servis yemeklerinde yayın ve üzerine baget ekmek ve peynir ekleyin.
 Çorbayı sıcak servis edin.