Malzemeler

- Makarna: 225 g (kuruş)

- Sarımsak: 4 karanfil (püre)

- Fesleğen: 2 çay kaşığı (ince doğranmış)

- Tuz: yarım çay kaşığı

- Karabiber: çimdikleme

- Domates: 400 gram (püre)

- Acı biber: yarım çay kaşığı

- Maydanoz: 1 çorba kaşığı (ince doğranmış)

- Zeytinyağı: 1/2 yemek kaşığı

- Su: 3 bardak

- Peynir: 1/2 bardak (rendelenmiş)

Nasıl hazırlanır

 Makarnayı, pakette belirtildiği gibi ateşte kaynar ve tuzlu su tenceresinde kaynatın.

 Zeytinyağını bir tencerede ısıtın, sarımsakları ekleyin ve sonra solana kadar karıştırın.

Domates, fesleğen ve maydanoz ekleyin ve ardından tuz, kırmızı biber ve karabiber ile pişirin.

Su dökün, pürüzsüz olana kadar karıştırın ve kaynayana kadar pişirin ve sıkı bir doku elde edin.

 Haşlanmış makarnayı, karışımla karıştırılana kadar kalbi dikkatlice ekleyin ve makarnayı bir tabağa yayın.

 Makarnanın yüzündeki rendelenmiş peyniri zenginleştirin ve sıcak servis edin.