Malzemeler

- Qataif macunu:

Su: 4 bardak

Un: 1/2 bardak (civciv)

İrmik: Kupa

Sağım: 1 çay kaşığı

Toz süt: 2 yemek kaşığı

Ilık su: Fincan

Şeker: 1 çorba kaşığı

Maya: 1 çorba kaşığı

Kabartma tozu: yarım çay kaşığı

Bitkisel yağ: 1/2 bardak

Un: 2 yemek kaşığı

- Doldurma için:

Ceviz: 2 bardak (öğütülmüş)

Şeker: 3 yemek kaşığı

Tarçın: 1 çay kaşığı

Margarin: 1/4 yemek kaşığı

Dökme su: 1 çorba kaşığı

Nasıl hazırlanır

 Elektrikli mikser kabına 3 bardak su yerleştirin.

 Tavuk unu, irmik, süt ve sütü ekleyin ve malzemeler pürüzsüz olana kadar malzemeleri bir blenderda bir dakika çırpın.

 Yarım bardak ılık suda şeker ve maya uygulayın ve iyice karıştırın.

 İkinci yarım bardak ılık suda kabartma tozu eritin.

Kabartma tozu karışımını tavuk unu karışımına ekleyin ve tekrar karıştırın.
 Maya karışımını bir karıştırıcıda hamur karışımına ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
 Hamur karışımını bir kaseye dökün, örtün ve bir saat demlenene kadar bekletin.
 Unu ekleyin ve hamuru iyice karıştırın, orta ateşte bir tavayı ısıtın, ardından qataif macunu oluşturmak için yarım bardak hamur karışımı dökün.
 Tüm miktar bitene kadar yineleyin.
 Bir kaseye ceviz, şeker, tarçın, margarin ve dökme suyu yerleştirin ve üst üste gelene kadar karıştırın.
 Her hamur parçasını bir çorba kaşığı dolgu ile doldurun ve ucuna iyi uygulayın. Miktar dolgunuzu aşarsa qataif hamurunu bu şekilde saklayın.
Qataif'i yağlanmış bir fırın tepsisinde süzün, ardından yeraltı mezarlarını kalan yağ miktarıyla yağlayın ve tepsiyi pişmiş ve altın renginde altın olana kadar önceden ısıtılmış 200 °C'lik bir fırına getirin.