Tarifler
Fırın kesimli
Malzemeler
- Qataif macunu:
Su: 4 bardak
Un: 1/2 bardak (civciv)
İrmik: Kupa
Sağım: 1 çay kaşığı
Toz süt: 2 yemek kaşığı
Ilık su: Fincan
Şeker: 1 çorba kaşığı
Maya: 1 çorba kaşığı
Kabartma tozu: yarım çay kaşığı
Bitkisel yağ: 1/2 bardak
Un: 2 yemek kaşığı
- Doldurma için:
Ceviz: 2 bardak (öğütülmüş)
Şeker: 3 yemek kaşığı
Tarçın: 1 çay kaşığı
Margarin: 1/4 yemek kaşığı
Dökme su: 1 çorba kaşığı
Nasıl hazırlanır
Elektrikli mikser kabına 3 bardak su yerleştirin.
Tavuk unu, irmik, süt ve sütü ekleyin ve malzemeler pürüzsüz olana kadar malzemeleri bir blenderda bir dakika çırpın.
Yarım bardak ılık suda şeker ve maya uygulayın ve iyice karıştırın.
İkinci yarım bardak ılık suda kabartma tozu eritin.
Kabartma tozu karışımını tavuk unu karışımına ekleyin ve tekrar karıştırın.
Maya karışımını bir karıştırıcıda hamur karışımına ekleyin ve 5 dakika karıştırın.
Hamur karışımını bir kaseye dökün, örtün ve bir saat demlenene kadar bekletin.
Unu ekleyin ve hamuru iyice karıştırın, orta ateşte bir tavayı ısıtın, ardından qataif macunu oluşturmak için yarım bardak hamur karışımı dökün.
Tüm miktar bitene kadar yineleyin.
Bir kaseye ceviz, şeker, tarçın, margarin ve dökme suyu yerleştirin ve üst üste gelene kadar karıştırın.
Her hamur parçasını bir çorba kaşığı dolgu ile doldurun ve ucuna iyi uygulayın. Miktar dolgunuzu aşarsa qataif hamurunu bu şekilde saklayın.
Qataif'i yağlanmış bir fırın tepsisinde süzün, ardından yeraltı mezarlarını kalan yağ miktarıyla yağlayın ve tepsiyi pişmiş ve altın renginde altın olana kadar önceden ısıtılmış 200 °C'lik bir fırına getirin.
Post a Comment
0 Comments