Malzemeler

- Hamur malzemeleri:

Un: 300 gram

Süt: 20 gram (sıvı)

Süt: 120 gram (sıvı)

Zeytinyağı: 60 gram

Toz süt: 9 g

Şeker: 12 g

Maya: 7 g

- Dolum:

Patates: 3 tane (büyük/soyulmuş ve ince doğranmış)

Biberiye: Kes (taze)

Limon kabuğu rendesi: 1 tahıl

Tuz: 1 çay kaşığı

Zeytinyağı: 4 yemek kaşığı

Kıyma: 1/4 kilo (kaba doğranmış)

Soğan: 1 tane (doğranmış)

- Dekorasyon için:

Nar: Tatmak için

Çam: Tatmak için

Nar Pekmezi: Tatmak

Nasıl hazırlanır

Hamuru hazırlamak için: Unu karıştırma kabına koyun, ardından maya, şeker, toz süt, süt ve sıvı sütü ekleyin, ayrıca zeytinyağı ekleyin ve malzemeleri yumuşak bir macun oluşturana kadar 10 dakika yoğurun.

Hamuru mayalanana kadar bırakın.

Hamuru boyuna olarak yayın.
Hamuru bir tart kalıbına yerleştirin ve hamuru fırında bitmeyecek şekilde yerleştirin.
Kalıp yerleşene ve altın rengine gelene kadar 10 dakika boyunca girin.
Dolguyu hazırlamak için: Doğranmış patateslere zeytinyağı, limon kabuğu rendesi, tuz ve biberiye ekleyin ve iyice karıştırın.
Patatesleri fırın tepsisine yerleştirin ve 180 derecede, pişene kadar 15-20 dakika pişirin.
Kıymayı hazırlamak için: Ateşte bir tavaya biraz yağ koyun ve doğranmış soğanları ekleyin, soluyana kadar karıştırın, sonra kıymayı ve kalbimi ekleyin.
Limon suyunu tahin ve suyla karıştırın ve bir kenara koyun.
Tart hamurunu limon suyu ve tahin karışımı ile yağlayın, sonra patatesleri, ardından kıymayı ekleyin ve üzerine limon suyu sosu ve tahin sürün.
Nar pekmezi, çam fıstığı ve nar boncukları ile süsleyin.