Malzemeler

- Krema: Tepsi (170 g)

- Patates: 1 kg (soyulmuş ve küçük küpler halinde kesilmiş)

- Soğan: 1 tahıl (büyük, doğranmış)

- Sosis: 1 bardak (tavuk/doğranmış)

- Kaşar peyniri: 1/2 bardak (veya mozzarella/ rendelenmiş)

- Yumurta: 5 tane

- Biber: 1 tane (doğranmış)

- Maydanoz: 1/2 bardak (doğranmış)

- Karabiber: Tatmak için

- Tuz: Tatmak için

Yağ: gerektiği gibi (kızartma için)

Nasıl hazırlanır

  Derin bir tavada, yeterince yağ ısıtın ve patates ve yağı yüksek ateşte 10 dakika kızartın, zaman zaman karıştırın. (Patateslerin çıtırdamaması için karıştırma adımı önemlidir, yumuşak kalmalıdır.)

 Patates ve soğanları yağdan çıkarın ve bir tabakta bir kenara koyun.

 Bir kasede kremayı yumurta, tuz ve karabiberle çırpın ve bir kenara koyun.

Başka bir derin kaseye patates, sosis, biber, maydanoz ve kaşar peynirini yerleştirin.
 Yumurta karışımını derin kasenin üzerine dökün ve biraz karıştırın.
 Bir tavada, bir çorba kaşığı tereyağı ve bir çorba kaşığı yağı eritin.
 Karışımı tavaya dökün.
 Olgunluk döneminde uzuvların omlet şeklini dairesel bir hareketle düzenleyin.
 Tavayı örtün ve omletleri orta ateşte 5 dakika bekletin.
 Omletleri bir tabağa karıştırın ve tavaya hafif bir hareketle geri getirin.
 Omleti fazladan 5 dakika bekletin.
 Omlet sıcak servis edin.