Malzemeler

- Tavuk göğsü: 2 adet (büyük küpler halinde kesilmiş)

- Basmati Rice: 2 bardak (haşlanmış)

- Tereyağı: 3 yemek kaşığı

- Soğan: 1 tane (küçük)

- Sarımsak: 1 çay kaşığı (püre)

- Zencefil: 1 çorba kaşığı (taze ve rendelenmiş)

- Yoğurt: 1/2 bardak

- Tavuk suyu: 1/4 bardak

- Kuru üzüm: 1/4 fincan

- Köri tozu: 3 yemek kaşığı

- Tarçın: yarım çay kaşığı

- Tuz: 1 çay kaşığı

Nasıl hazırlanır

 Bir kasede yoğurdu köri ve tarçınla karıştırın.

 Tavuğu marinede 4 saate kadar bekletin.

  Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları 7-8 dakika karıştırın.

 Zencefil ve sarımsak ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.

 Tavuğu marine ve tuzla ekleyin, iyice karıştırın ve 7 dakika pişirin.

 Pirinci kuru üzüm ve et suyu ile ekleyin ve ısıyı azaltın ve 3-4 dakika kapatın.

  Hemen servis yapın.