Sebzeli ve körili Basmati pirinci
Malzemeler
- Tavuk göğsü: 2 adet (büyük küpler halinde kesilmiş)
- Basmati Rice: 2 bardak (haşlanmış)
- Tereyağı: 3 yemek kaşığı
- Soğan: 1 tane (küçük)
- Sarımsak: 1 çay kaşığı (püre)
- Zencefil: 1 çorba kaşığı (taze ve rendelenmiş)
- Yoğurt: 1/2 bardak
- Tavuk suyu: 1/4 bardak
- Kuru üzüm: 1/4 fincan
- Köri tozu: 3 yemek kaşığı
- Tarçın: yarım çay kaşığı
- Tuz: 1 çay kaşığı
Nasıl hazırlanır
Bir kasede yoğurdu köri ve tarçınla karıştırın.
Tavuğu marinede 4 saate kadar bekletin.
Orta ateşte bir tencerede tereyağını eritin ve soğanları 7-8 dakika karıştırın.
Zencefil ve sarımsak ekleyin ve 2 dakika daha pişirin.
Tavuğu marine ve tuzla ekleyin, iyice karıştırın ve 7 dakika pişirin.
Pirinci kuru üzüm ve et suyu ile ekleyin ve ısıyı azaltın ve 3-4 dakika kapatın.
Hemen servis yapın.
Post a Comment
0 Comments