Malzemeler

- Muz: 4 tane (taze)

- Yerel yoğunlaştırılmış süt: can

- Kırbaçlama kremi: 1/2 bardak

- Pudra şekeri: 1/4 bardak

- Un: 1/2 bardak

- Su: 1/4 bardak (buzlu)

- Bisküvi: 2 bardak (öğütülmüş)

- Tereyağı: 100 gram (çözünmüş)

- Ceviz: 1/2 bardak (Ceviz)

- Çikolata: Tatmak için (rendelenmiş / dekore edilmiş)

Nasıl hazırlanır

Blenderde kremayı pudra şekeri ile çırpın ve sertleşene kadar soğutun.

 Yoğunlaştırılmış sütü karamel haline gelene kadar 15 saniye mikrodalga fırına yerleştirin veya mikrodalga mevcut değilse, tatlandırılmış yoğunlaştırılmış süt karamel haline gelene kadar 3 saat boyunca orta ateşte suya koyabilirsiniz.

 Ateşi kullanıyorsanız, sütü sudan çıkarın ve tamamen soğumaya bırakın.

 Bisküvileri tereyağı ile karıştırın ve karışımı bir tart kalıbına yayın.

Kalıbı sert olana kadar bir süre buzdolabına yerleştirin.
 Kalıbı buzdolabından çıkarın ve cevizleri bisküvi tabakasının üzerine yerleştirin.
 Soğuk karamel tabakasını cevizlerin üzerine yayın.
 Muzları soyun ve daireler halinde kesin.
 Muz parçalarını karamel tabakasının üzerine dairesel bir şekilde yayın.
Krem şantiyi muzların üzerine yerleştirin.
 Tartı rendelenmiş çikolata ile süsleyin ve soğuk servis yapın.