Ana yemekler
Doldurulmuş güvercin
Malzemeler
- Banyoyu kaynatmak için:
Havuç: 1 tahıl
Soğan: 1 tane (çeyrekler halinde kesilmiş)
Tuz: 1 çay kaşığı
KaraBiber: 1 çay kaşığı
- Margarin: 2 yemek kaşığı
- Mastka: 3 tane
- Soğan: 2 tane (büyük boy, ince doğranmış)
- Gar kağıdı: 1 yaprak
- Karabiber: 1 çay kaşığı
- Baharat sorunu: yarım çay kaşığı
- Tarçın: yarım çay kaşığı
- Kakule: 4 tane
- Frika: 3 bardak (ıslatılmış)
- Tuz: Tatmak için
- Sıcak su: 2 bardak
- Banyo: 6 tane
Nasıl hazırlanır
Banyoyu iyice temizleyin, bardakları ve karaciğeri saklayın ve küpler halinde kesin ve bir kaseye koyun.
Margarini orta ateşte bir tencerede eritin, soğanları ve mok'u ekleyin, soğanlar solgunlaşana kadar karıştırın.
Bardakları ve karaciğeri ekleyin ve sıvılar buharlaşana kadar karıştırın.
Defne yaprağı ekleyin, karabiber, Arap baharatları, tarçın ve kakule ile pişirin ve malzemeler üst üste gelene kadar karıştırın.
Frikiği ekleyin, tuzla pişirin ve üst üste gelene kadar karıştırın.
Kaynar su ekleyin, birleşene kadar karıştırın ve frick yarı pişene kadar pişirin ve ocaktan alın.
Banyoyu frick karışımı ile doldurun ve bacakları pişirme ipliğine bağlayın.
Orta ateşte bir tencereye bol su koyun, havuç, soğan, tuz ve karabiber ekleyin.
Karışım kaynadığında, doldurulmuş banyoyu ekleyin ve banyoyu pişene kadar bir saat kaynatın.
Fırını 180°C'de ısıtın ve bir fırın tepsisini biraz bitkisel yağ ile yağlayın.
Banyoyu fırın tepsisine yerleştirin ve kızarana kadar fırına getirin.
Sıcak servis yapın.
Post a Comment
0 Comments