Malzemeler

Su: 185 ml

- Maya: 6 g

- Un: 500 gram

- Yumurta: 80 gram

- Yumurta sarısı: 40 gram

- Şeker: 45 gram

Tuz: 10 g

- Yağ: 40 gram

Nasıl hazırlanır

Tüm kuru malzemeleri birbiriyle karıştırın.

Tüm sıvı maddeleri birbiriyle karıştırın.

Sıvı malzemelere kuru malzemeler ekleyin.

Tüm malzemeleri perine içinde karıştırın ve bir saat fermente olana kadar bırakın.

Daha sonra hamuru 3 çekirdek bölün ve daireler halinde şekillendirin ve ardından elleri ip şeklinde kullanarak hamuru tekledirin.

Hamurun kenarlarını uçlarından tutun ve birbirine zarar ver.

 Boyutu iki katına bırakın.

Ekmeğin yüzünü yumurta ile boyayın.

Olgun ve kahverengi yüze kadar pişirin.

Ekmeği ve diğer şeyleri istediğiniz gibi kesin veya ateşte biraz tereyağı ile kavurun.